Topp

STF vandrarhem Hagaby/Lantgården Öland

Redigera, Lägg till beskrivning/bilder

Lantgården, är naturskönt och lantligt beläget i den lilla byn Hagaby strax söder om Löttorp på norra Öland.
Här kan du vandra över strandängarna till havet på östra sidan med fina sandstränder, i princip folktomma, möjligtvis möta ett par betande kor, eller göra cykelutflykter i det vackra öländska landskapet.
Du har nära till de fina barn- och badvänliga sandstränderna på norra Öland. Är du golfintresserad ligger Ölands golfbana endast ett par km från pensionatet.
Vi erbjuder 7 dubbelrum i mangårdsbyggnaden och 10 fyrbäddsrum i röda längan, 2 dubbelrum, 1 enkelrum och ett fyrbäddsrum i Alpvillan samt en liten lägenhet på 1 rok lite mera privat. För sällskap eller företag kan hela vandrarhemmet hyras till specialpris. Även långtidsuthyrning under lågsäsong.
I STF´s omröstning av Sveriges bästa vandrarhem 2008 vann Lantgården i kategorin "Årets nykomling" med följande motivering "Ett stort hjärta och en stark STF-anda präglar vandrarhemmet. Atmosfären är ombonad, barnvänlig och personligt ompysslande. Genom musikaftnar, författarbesök och en öppen famn har vandrarhemsvärdarna skapat en levande mötesplats för både resande och boende i trakten. Att komma till STF Vandrarhem Hagaby/Lantgården är som att återvända hem en smula".
Från gården kan du vandra över strandängarna till havet på östra sidan och leta orkidéer eller skåda fågel med början tidigt på våren. Vandra ut till sjöbodarna på Kropporde en solig morgon och njut av stillheten och den vackra utsikten över Högby fyr. Örebro botaniska sällskap tyckte att lokalen är bland det bästa på Öland. Citat från Örebro Läns botaniska sällskaps skrift Veronikan nr3/2010: "Vandrarhemmet hade ett stategiskt läge för oss botanister. Bara några hundra meter ifrån förläggningen finns underbart rika orkidéängar och vackra beteshagar. Det var inget naturreservat vilket förvånade oss. Här fullkomligt frossade vi i orkideér, mängder av Johannesnycklar, massor av krutbrännare, mycket flugblomster och ännu inte utslagna brudsporrar. Skärfläckor ute i grundvattnet var till glädje för de fågelintresserade - och de var nog de flesta av oss." Fågelskådningen är fantastisk med bl.a. häckande havsörnar och många vadare, måsfåglar och andfåglar. Näktergalen hörs ofta. Många fågelskådare återvänder varje år och berättar lyriskt om alla fåglar de sett och hört. Tubkikare och vanliga kikare lånas ut gratis. Norra Öland upplevs annars bäst från cykelsadeln. Både Ölandsleden och Sverigeleden passerar gården på den gamla landsvägen och du kan lätt besöka både västra och östra stranden samma dag eftersom ön är som smalast i norr. På den östra sidan finns de långsträckta fina sandstränderna och på den västra sidans klippstränder kan du njuta en sen picknick i vacker solnedgång. Eftersom norra Öland har ett levande jordbrukslandskap kan picknicken bestå av lokalproducerade produkter; getost, kroppkakor, korv, jordgubbar, grönsaker och gott bröd från traktens bageri.







Källa Hagaby g:a väg 147
387 71 Löttorp

Tel: 070-1567382


Skriv omdöme om STF vandrarhem Hagaby/Lantgården Öland

Mitt betyg:
Mitt omdöme:
Mitt namn:  
Min epostadress:  


Tore Elofsson Man, 50+

Hej ! Ett toppenställe ! nära till "allt" personligt bemötande, stockholmstidningar, klassisk STF-anda i husen, bra frukost, en värd (Stefan) som ser och bemöter gästerna på ett unikt personligt vis, nära till Löttorpskonferensen (vid midsommartid) , hyfsat nära till en solvarm badplats med begränsat antal människor - Byrum... -Ekopark Böda förtjänar också att omnämnas ...

Omdöme av: Tore Elofsson


Visa alla vandrarhem i Löttorp på kartan

STF vandrarhem Hagaby/Lantgården Öland bild 1
STF vandrarhem Hagaby/Lantgården Öland bild 2

Ladda upp egna bilder

Här hittar du relaterat i Löttorp:
Pizzerior
Café




Har du kunskap om att turista i Löttorp?
Skapa turistsida för Löttorp här >>

Topp © 2011 Bokalogi.se Populära objekt i städer: Hotell | Vandrarhem | Stugor | Pensionat | Camping | B & B
Kommer du inte ihåg ditt lösenord?
Ange din e-postadress och klicka på logga in.
Ett mail med ditt lösenord kommer inom kort.